Tim Nijenhuis PGA Professional en Nationaal Coach

Mijn naam is Tim Nijenhuis (PGA professional)  ik ben in 1979 geboren in Lochem en al sinds mijn 8ste houd ik mij bezig met de golfsport. Ik heb als amateur vele jaren voor het nationale team gespeeld en veel ervaring opgedaan met het spelen van Nationale en Internationale wedstrijden. Ik ben nog altijd trots op mijn titel Nederlands Kampioen Matchplay in 1999. In 2000 ben ik professional geworden, ik heb 3 jaar de Britse PGA opleiding tot teaching pro gevold. Daarnaast heb ik in Engeland een opleiding clubfitting & clubbuilding afgerond.

Na afronding van mijn opleiding in 2003 heb ik extra cursussen gevolgd op het gebied van techniek, fysieke en mentale aspecten. Ik heb in 2008 en 2009 de Challenge Tour en European Tour van dichtbij mee gemaakt, daar één van de spelers die ik coachte (Taco Remkes) hier speelde. Mijn zus heb ik 7 jaar lang gecoacht op de European Ladies Tour. 
Sinds November 2018 ben ik Nationale Coach bij de NGF. Het eerste jaar coachte ik de B-meisjes en sinds januari 2020 ben ik tevens coach van Jong Oranje en Oranje dames. 
Naast het werken met topgolfers vind ik het nog altijd erg leuk om ook met de beginnende en gevorderde golfers te werken.

Een van mijn grote passies is het op maat maken van golfclubs. Het is altijd mooi om te zien dat spelers direct resultaat boeken met goed gefitte clubs. Ik ben naast het fitten ook altijd graag bezig in de werkplaats met het bouwen en/of repareren van clubs. Om een club van A tot Z te fitten en daarna te bouwen voor een speler is en blijft erg mooi om te doen.

Meld u aan voor
onze nieuwsbrief
Blijf in contact
Volg ons op social media