nieuwe inzichten en bevestiging

Tim is door de jaren heen constant bezig geweest met zich verder ontwikkelen in de golfsport. Zowel op het gebied van coaching als clubfitting.
Vorige week heeft hij in Engeland een 2-daagse workshop van de Golf Lab gevolgd. Natuurlijk weer nieuwe dingen geleerd, maar veel was voor Tim ook een bevestiging dat we goed bezig zijn.

The Golf Lab is een bedrijf Toronto dat zich bezig houdt met de wetenschap achter de swing en het materiaal. Neem ook eens een kijkje op hun website https://mygolflab.ca/
Er kan natuurlijk ontzettend veel over verteld worden, maar dan heb ik nog even een middagje nodig, dus ik zal kort vertellen wat Tim gedaan heeft.

In de cursus kwamen de wetenschappelijke onderzoeken naar de anatomie van clubheads aan bod. The Golf Lab heeft heel veel testen en onderzoeken gedaan met gebruik van o.a. een golf-robot. Het mooievan  the Golf Lab is dat de onderzoeken objectief zijn, niet gelinkt aan bepaalde merken. De kennis over hoe combinaties van clubheads en shafts werken en hoe deze het beste gefit kunnen worden is nu nog groter.
Nadrukkelijk kwamen in de cursus de redenen aan bod waarom het zo belangrijk het is dat een clubfitter ook gedegen kennis heeft van de swing. Daarom alleen al zijn wij een van de weinigen, als niet de enige, in Nederland met zo veel kennis van zowel techniek als materiaal. Meeste clubfitters hebben geen PGA opleiding, maar het een kan eigenlijk niet zonder het ander.
Wist je trouwens dat je niet altijd nieuwe clubs hoeft te kopen voor een passende set? Wij hebben alles in huis om je huidige set helemaal aan te passen zodat hij perfect voor jou is. Ook dit optimaliseren van ijzers en houten was een onderdeel van de
cursus.
Tevens een interessant onderzoek was de invloed van de grip-dikte op de swing. Uit onderzoek is gebleken dat de grootte van de hand niet bepalend hoeft te zijn in de keuze van de grip-dikte. Voor iedereen is er een andere uitkomst in prestatie als het gaat om de grip-dikte. Dus: meten is weten!

Eind mei zal Tim weer een bijscholing op het gebied van coaching gaan volgen. Deze bijscholing is van Smart2Move; zij zijn gespecialiseerd in Biomechanica en “Ground reaction forces” analyses.

Meld u aan voor
onze nieuwsbrief
Blijf in contact
Volg ons op social media