Clubfitting in praktijk

Bepaal wat je gefit wilt hebben; alle clubs, of alleen houten, wedges, ijzers, of een putter.

Plan de fitting.

Bereid je voor: neem je clubs mee, golfschoenen aan, handschoen aan en 10 minuten voor de afgesproken tijd even wat ballen inslaan.

Maak kennis met je fitter – de fitter maakt samen met jou een spelers-profiel met je doelen en daarna gaat hij met jou je swing en/of putting stroke analyseren met behulp van de Flightscope / SAM Putt Lab

Waar wordt er naar gekeken?; Spin, bal snelheid, swing snelheid, spreiding, hoek, etc.

Vervolgens maakt de fitter een selectie van de best passende componenten (clubheads, shafts en grips) en stelt hij de demo’s samen waarmee je ballen gaat slaan.

Daarna kunnen jullie samen, met behulp van alle data die weergegeven worden, bepalen welke combinatie van componenten het beste resultaat geven.

Uiteindelijk beslis jij welke clubs je aan gaat schaffen. Op dit punt heb je alle gegevens om tot een goede beslissing te kunnen komen:

  • Alle data van de swing en balvlucht analyse
  • Een overzicht van de resultaten “voor” en “na” (hoe sloeg ik mijn oude club en hoe sla ik nu met de nieuwe club)
  • Overzicht van de clubheads, shafts en grips die het beste resultaat gaven.
  • Overzicht van de prijzen van de verschillende opties.


Je kunt kiezen om alle aanbevolen clubs aan te schaffen of een selectie hiervan of helemaal geen. Tevens is het mogelijk om je huidige materiaal aan te passen zodat deze beter bij je past.

Hierna starten we ofwel met het bouwen van de clubs of de clubs worden op maat besteld (dit is afhankelijk van het merk)

Meld u aan voor
onze nieuwsbrief
Blijf in contact
Volg ons op social media